03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogaja se ...

Sistem BICY je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki vključuje šestinosemdeset (86) koles na devetnajstih (19) izposojevalnih postajah, od tega štirinajst (14) v Velenju in pet (5) v Šoštanju. Vzpostavljen je tudi nov e-BICY sistem, ki omogoča uporabo devetih (9) novih električnih koles.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • Turistično informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro ter sobote, nedelje in praznike med 9. in 17. uro
  • prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) ob sredah med 9. in 17. uro.

Za dostop do storitve sistema BICY uporabnik potrebuje veljavno pogodbo in uporabniško kartico, ki jo prejme ob uspešni registraciji s predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta in davčne številke. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema BICY je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 EUR. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem BICY vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Vse uporabnike pozivamo k previdni in skrbni uporabi koles in e-koles!

V primeru, da uporabnik potrebuje pomoč, se lahko obrne na klicni center za pomoč uporabnikom (TIC Velenje) preko telefona na brezplačno številko 080 19 61 ali preko e-pošte turizem@velenje.siSplošni pogoji in ostala navodila so na voljo na spletni strani www.velenje-tourism.si in www.sostanj-tourism.si.

Pri opravljanju registracije in uporabe sistema BICY vas pozivamo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki so dostopni na tej povezavi.

Nova spletna stran o turistični ponudbi Šaleške doline
Zaživela je nova turistična spletna stran o turistični ponudbi Šaleške doline www.visitsaleska.si, za katero skrbi Zavod za turizem Šaleške doline in je namenja privabljanju turistov v našo dolino. Sodobna spletna stran z atraktivno vsebino in strateško načrtovano strukturo predstavi Velenje, Šoštanj in Topolšico kot pomembno turistično destinacijo.
 
Spletno mesto s kreativno razgibanim in dinamičnim oblikovanjem, jasno in enostavno navigacijo ter prijazno uporabniško izkušnjo turistične obiskovalce hitro vodi do želenih informacij. Tako spletna arhitektura kot tudi vizualna podoba, obogatena z video posnetki in 360-stopinjskim fotografijami šaleških turističnih biserov, upoštevata digitalne trende in potrebe spletnih uporabnikov. Z grafičnimi poudarki in smiselnim vsebinskih sosledjem spletno mesto ponuja hiter dostop do vseh turističnih informacij na področju Šaleške doline. Za lažjo predstavitev turističnih paketov smo zasnovali tudi napreden iskalnik, ki zagotavlja enostavno iskanje po turističnih kategorijah in paketih za točno določene ciljne javnosti (pari, družine, skupine). Moderno spletno mesto je prilagojeno za prikaz na vseh napravah in usmerjeno na kar šest različnih ciljnih trgov.

Obiskovalec spletne strani ima tako možnost spoznati celotno turistično destinacijo skozi zgodbo, najde lahko avtentične turistične pakete, namestitev ali gostinskega ponudnika, ki je najprimernejši glede na njegove želje, spozna vse znamenitosti in dodatne aktivnosti, ki so mu na voljo. Tako bodo bodoči gostje lahko namestitev in pakete rezervirali tudi preko on-line rezervacijskega sistema. Seveda pa bo stran namenjena tudi obveščanju o aktualni ponudbi, dogodkih in vseh zanimivostih destinacije. Iz strani so tudi povezave na vsa socialna omrežja @VisitSaleska (Facebook, Instagram, YouTube).

Obiskovalci danes pričakujejo učinkovite spletne strani, ki se hitro naložijo, brezhibno delujejo na mobilnih napravah in vse informacije ponudijo na dlani, zato smo jim z novo spletno stranjo omogočili še bolj atraktivno brskanje. Verjamemo, da se bo tudi na podlagi boljše digitalne platforme in vsebine povečalo tudi število turistov in dnevnih obiskovalcev v Šaleški dolini.

Tradicionalne prireditve v Šoštanju: