03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kolesarjenje in pohodništvo

Načrtovalec poti Plan 2 bike

Plan2bike.com je spletna stran namenjena kolesarjem, ki želijo poleg samega kolesarjenja uživati tudi v turističnem raziskovanju krajev skozi katera potujejo. Gre za načrtovalec poti za kolesarje, kjer si lahko le-ti ustvarijo pot po želji, ob poti pa si lahko ogledajo interesne točke in znamenitosti, ki jih nudi okolica. 

Kolesarska steza Šoštanj - Terme Topolšica

Kolesarske povezave so urejene od Šoštanja do Velenja in od Šoštanja do Topolšice – od konca oktobra 2017 vse do Term Topolšica. Prijetna kolesarska steza je speljana ob gozdu, nova sta dva mostička preko Toplice, ob poti pa je urejeno tudi počivališče s klopjo in mizo. Dolžina novega dela, ki je tudi osvetljen, je 1.100 metrov. Ob poti je tudi BICY postaja. Steza je namenjena pešcem in kolesarjem, motorni promet na njej je strogo prepovedan

Kolesarsko-sprehajalne poti okoli Šaleških jezer

Okoli Šaleških jezer so urejene kolesarsko-sprehajalne poti, s klopmi in fitnesom na prostem, ter ostalo prostočasno infrastrukturo. 

S klikom na sliko, se bo karta z označenimi potmi povečala. 

Smrekovec

Smrekovec je 15 kilometrov dolgo pogorje v predalpskem svetu. Leži na stičišču Šaleške doline, Zgornje Savinjske doline in Zgornje Mežiške doline. Je hkrati najvišji vrh tega pogorja, ki je v Sloveniji edino vulkanskega izvora. Vrh je prostran, travnat, razgleden in ima vpisno skrinjico. Iz njega se vidijo hribi Velenjskega hribovja, Ložniškega hribovja in Hudinjskega hribovja. Lepo se vidijo tudi gore Kamniško-Savinjskih Alp. Opisana krožna pot je lepo markirana. Izlet v naravi je lahek. Vrh leži v subregiji Kamniško-Savinjske Alpe in regiji Osrednji Alpski svet.

Zahtevnost: Lahka označena pot.


Več o poti  
Vir: www.skoberne.si

Trška pot

Opis poti

Več o poti  

Ravenska pot

Opis poti

Več o poti  

Od premoga do električne energije

Opis poti

Več informacij  

Vas zanima še več?

Tematska pot "Za metulji na potep"

Tematska pot v okolici Kavčnikove domačije

Tematska pot na območju Šaleških jezer

Mini gozdna učna pot v Gaberkah

Šaleška planinska pot

Trška kolesarska pot okoli Šoštanja