03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Velenje v 2 urah

Se odpravljate na izlet in se boste v našem mestu ustavili samo na hitro? Ni problema! V kratkih dveh urah se lahko sprehodite po mestu in si ogledate glavne zanimivosti in spoznate nekaj več o Velenju.  Zagotavljamo vam, da se boste naslednjič želeli tukaj zadržati za dlje časa.

Voden ogled

Ob prihodu v Velenje vas pozdravi prenovljena Vila Bianca, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Skupaj si ogledate obnovljeno Vilo Bianco, kjer domuje tudi Turistično informacijski center Velenje. Tu si zagotovite promocijski material in nakupite spominke za vaše domače.  Dober dan se začne z dobro kavo, za kar bodo poskrbeli v kavarnici Mia Bianca. Po okrepčilu se polni nove energije podamo na spoznavanje mesta. Od vile, ki stoji v starem delu mesta, se odpravimo v novejši del, do Titovega trga. Od blizu si ogledamo Titov spomenik, ki je najvišji na svetu! Preko glavnega mestnega trga se pomikamo proti najnovejšemu delu mesta, obnovljeni mestni promenadi in pot sklenemo pod pravljično Vilo Herberstein.

Samostojen ogled

Če si želite Velenje raziskati sami, kljub temu pa si želite nekaj napotkov - berite dalje!

Imate radi mestni vrvež?

Sprehodite se skozi moderno mestno središče Titov trg, vse do prenovljene promenada. Privoščite si kavico ali osvežitev na glavni ulici. V kavarni Lucifer vam poleg kave postrežejo tudi čokoladno pralino iz njihove čokoladnice.

Ste za svež zrak?

 Odpravite na sprehod ob Velenjskem in Škalskem jezeru, spočijte se na Velenjski plaži in si privoščite kosilo v Restavraciji Jezero. Na voljo imate tudi veliko športnih aktivnosti, ki jih lahko izkoristite. Namig: izposoja SUP-a za 1h v ZOO station Velenje.

Vas zanima zgodovina?

Sprehodite se po grajskih stopnicah do Velenjskega gradu, kjer domuje Muzej Velenje. Na poti sledite galeriji na prostem, ki vam predstavi zgodovino mesta, na gradu pa vas čaka kar 11 stalnih zbirk.

Si želite nekaj časa zase?

 Ustavite se v Wellness centru Galactica, kjer si privoščite masažo, nego obraza ali kaj drugega iz njihove wellness ponudbe. Za prijeten zaključek hitre sprostitve pa obiščite Space bar.

Doživite

Podzemno pustolovščino v Muzeju premogovništva Slovenije, zadihajte z Velenjem s sprehodom skozi center mesta ali pa potešite svoje gurmanske želje.

"Must see"

- Reprezentančna Vila Bianca
- Moderno mestno središče in prenovljena mestna promenada
- Čudovit razgled na mesto z Velenjskega gradu

Za več namigov kontakirajte ali obiščite TIC Velenje.

Pošlji povpraševanje