03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Velenje v 3 dneh

Na tridnevnem bivanju v Velenju, boste lahko občutili pravi utrip sodobnega mesta in avtentične narave. Kljub številnim atrakcijah, ki jih morate odkriti in raziskati, boste imeli dovolj časa, da uživate, se sprostite in si »napolnite baterije«.

Vaš prvi dan v Velenju

Začnite prvi dan z gurmansko kavico pod oboki prenovljene Vile Biance. Po stopnicah se povzpnite  na Velenjski grad, kjer se vam bo odrl čudovit razgled na celotno mesto. Pokukajte v Muzej Velenje, kjer je na ogled 11 stalnih zbirk. Pohajkujte po modernem mestnem središču, kjer vas na glavnem trgu čakal največji kip maršala Tita na svetu. Svetujemo sprehod po moderni mestni promenadi vse do pravljične Vile Herberstein, ki leži na obrobju gozda.  Otroci bodo navdušeni nad otroškim igriščem v neposredni bližini. Če imate še dovolj energije, pobližje spoznajte razvaline gradu Šalek, ki je edinstven v Slovenskem prostoru zaradi trikotne oblike stolpa. Le streljaj stran pa so skrivnostne razvaline gradu Ekenštajn, ki kar čakajo, da jih raziščete. Sklenite dan z gurmansko večerjo in osvežilno pijačo v enem izmed živahnih gostinskih lokalov.

Vaš drugi dan v Velenju

Na drugi dan dodajte v vaš program Podzemno pustolovščino v Muzeju premogovništva Slovenije. Pripravite se na preobrazbo v »knape« in se spustite 160 m v podzemlje. Pravo knapovsko malico si boste privoščili v najgloblje ležeči jedilnici v Sloveniji in spoznali kako so rudarji kopali premog nekoč. Predlagamo, da dan zaužijete ob prekrasnih jezerih, ki so nastala kot posledica izkopavanja premoga. Danes vas tam pričakajo lepo urejene sprehajalne poti, Velenjska plaža, nešteto možnosti za šport in rekreacijo, aktivnost na in ob jezerih, vožnja z ladjico v poletnih mesecih, otroško igrišče in še in še. Odpravite se na 15-minutni sprehod od Velenjskega do Škalskega jezera, kjer vas pričaka Konjeniški klub, Ribiška restavracija, Mestni stadion in Welness center Galactica.

Vaš tretji dan v Velenju

Ste za potep po podeželju Šaleške doline? Napolnite svoja pljuča s kisikom ob aktivnem ogledu Hude luknje - podzemnem biseru osamelega krasa.  Obnovite svojo energijo na Domačiji Lamperček, kjer se boste družili z jeleni in damjaki. Odpravite se do Vovkovega mlina in nadaljujte pod do Turistične kmetije Tuševo. Priporočamo okrepčilo z domačimi dobrotami. Če bo časa in volje dovolj, nazaj grede v dolino obiščite še Grilovo domačijo s črno kuhinjo. Skratka, naj vam pestra ponudba podeželja in gostoljubnost domačinov polepšata doživetje pristnega stika z naravo na način, kot so ga poznale naše babice in dedki. Več namigov za obisk podeželja.

Priporočamo še:

Pošlji povpraševanje  
Nastanitev   Doživetja   Vredno ogleda