03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kako priti v Šoštanj

Šoštanj leži v zahodnem delu Šaleške doline, na ravnici ob reki Paki. Ravninski del je obdan s predalpskim hribovjem, ki predstavlja zahodno obrobje Šaleške doline. Struga reke Pake se na izteku iz Šoštanja spusti v ozko sotesko Penka, čez katero poteka povezava s sosednjo Savinjsko dolino. Na vzhodnem delu Šoštanja se proti Velenju razprostira Družmirsko jezero, najgloblje Jezero v Sloveniji, nastalo zaradi ugrezanja tal nad opuščenimi rovi Premogovnika Velenje.
V Šoštanj se lahko pripeljete na različne načine: s kolesom, z avtomobilom, motorjem, taksijem, avtobusom ali vlakom ter različnimi kombinacijami nekaterih od teh.

V Šoštanj z avtomobilom:

Šoštanj je od Ljubljane oddaljeno 80 km, od avtoceste A1(Ljubljana –Maribor)  pa samo 22 km. Za dostop do nas izberite izvoz Žalec/Velenje in zavijte levo v smeri Šoštanja. Vozite po prednostni cesti približno 25 minut.

GPS koordinate Zavoda za turizem Šaleške doline: Širina (N): 46,3571  Dolžina (E): 15,1116  

V Šoštanj z avtobusom:

Redne avtobusne povezave vam omogočajo prihod v Šoštanj z vseh koncev Slovenije. 

Dodatne informacije:

V Šoštanj z vlakom:

Do Šoštanja se z vlakom lahko pripeljete iz smeri Ljubljana ali Maribor. 

Dodatne informacije:

V Šoštanj z letalom:

Z različnimi letalskimi prevozniki lahko priletite na mednarodno letališče Jožeta Pučnika Ljubljana ter svoje potovanje do Šoštanja nadaljujete z drugim prevoznim sredstvom. Tudi letališča v sosednjih državah (v Avstriji, Italiji, Madžarski in na Hrvaškem) so razmeroma blizu in vam omogočajo odlična izhodišča za začetek vaše počitniške pustolovščine.

 Dodatne informacije:
- Letališče Ljubljana (SLO): 86 km, 1 ura
- Letališče Celovec (A): 105 km, 1,5 ure
- Letališče Zagreb (CRO): 180 km, 2 uri
- Letališče Trst (I): 207 km, 2 uri
- Letališče Benetke (I): 315 km, 3 ure

Šoštanj ima tudi svoje športno letališče Lajše, kjer pristajajo manjša letala. Nudi tudi panoramske polete nad Šaleško dolino.