03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Narejeno v Šoštanju

Termoelektrarna Šoštanj

Termoelektrarna proizvede tretjino električne energije v Sloveniji, v izrednih primerih pa lahko pokrije celo polovico države. Z daljinsko toploto ogreva več tisoč domov v Šaleški dolini. Zadnja pridobitev je Blok 6, ki je pomemben tako iz ekonomskega kot tudi iz ekološkega vidika. 

Kontakt

Turna d.o.o.

Kot idejni in razvojni partner z jasno začrtano vizijo, Turna sodeluje s številnimi svetovnimi proizvajalci bele tehnike kot tudi z nekaterimi drugimi industrijami (avtomobilska, gradbena). Proizvaja in razvija rešitve za partnerje širom Evrope in po svetu.

Kontakt

Rednak d.o.o.

Specializirano podjetje za celotno oskrbo z delovno zaščitno opremo od glave do pet – z delovnimi oblačili (narejenimi po meri), zaščitno obutvijo, zaščitnimi rokavicami, ostalo osebno varovalno opremo in industrijsko opremo.

Kontakt

Gorenje GAIO d.o.o.

Kontakt

Lončarstvo Bahor

Lončarski center Bahor, zavod za razvoj in promocijo lončarstva združuje dejavnosti, ki imajo skupni cilj, razvoj in promocijo lončarstva v kulturi in umetnosti.

V Lončarskem centru Bahor so izdelali tudi prepoznavno skodelico s krožničkom Kofetarica, ki je zdaj kot replika dostopna v prodajalni Centra v Topolšici ter v prenovljenem predmetnem interierju avle Narodne galerije. Izdelek je tudi protokolarno darilo Republike Slovenije.

V centru delujejo:
• Center za eksperimentalno arheologijo
• Prodajalna
• Center za raziskave in razvoj
• Prototipna proizvodnja
• Lončarska šola

Kontakt

Podjetniški center PRISTOP

Podjetniški center Pristop Šoštanj je model sodelovalnega podjetniškega okolja, ki združuje podjetništvo z družbenim (socialnim) učinkom lokalne skupnosti. To uresničujejo z ustvarjalnim delovnim okoljem podjetniške skupnosti Pristop Šoštanj, kjer se povezujejo in sodelujejo posamezniki, podjetja in lokalna skupnost ter na tak način skupaj iščejo odgovore na vprašanja razvoja.

Kontakt

PROPIP d.o.o.

Začetki podjetja segajo v leto 1995, ko je bilo ustanovljeno družinsko podjetje Kas s.p.. Pričeli so z izdelovanjem avtomobilskih ponjav iz materiala Tyvek. Prodajni program se je povečal iz začetnih treh na več kot 60 različnih modelov, katere še dan danes dopolnjujemo. Nadaljevali smo s ponjavami za ostala prevozna sredstva, zaščito proti toči,…
Nato so začeli širiti prodajni program na navtiko in aviacijo, kar je botrovalo odločitvi, da podjetje preoblikujejo v družbo z omejeno odgovornostjo. Leta 2007 so postali Propip d.o.o., družba za proizvodnjo in posredništvo.
Leta 2015 so se pričeli ukvarjati z glampingom (glamorous camping) in pomagali so-ustvariti luksuzen eko-resort Herbal Glamping Ljubno. Istega leta so začeli sodelovati še s podjetjem Adria dom d.o.o. pri projektu butičnih, mobilnih, zložljivih šotorov.

Kontakt

Kovinarstvo Uranjek d.o.o.

Začetki delovanja tega družinskega podjetja segajo v daljno leto 1978, ko so začeli z izdelovanjem majhnih kovinskih predmetov za nekatera podjetja, predvsem v bližnji okolici. Največji delež njihove proizvodnje predstavlja izdelava zložljivih gasilskih garnitur standardnih dimenzij. Izdelujejo tudi garniture po naročilu in željah naših kupcev. Poleg tega izdelujejo tudi otroške garniture, koše za zunanjo ureditev okolice, podstrešne stopnice in različne izdelke in konstrukcije iz kovine in lesa. Njihov cilj je v prihodnosti pridobiti čim več kupcev na trgih Evropske unije ter postati dobavitelj kovinskih in lesnih izdelkov lastne proizvodnje, ki bodo prepoznavni po zanesljivosti, lojalnosti in kvaliteti.

Kontakt

Krevzel Instalacije, d.o.o.

Krevzel instalacije d.o.o. je podjetje s skoraj 30-letno tradicijo na področju strojnih instalacij. Ustanovitelj in direktor podjetja je od leta 1983 deloval kot samostojni podjetnik, od 1.1.2003 pa je bila celotna dejavnost in sredstva prenesena na d.o.o. Krevzel Instalacije, ki je bila sicer ustanovljena že leta 1990. Danes je podjetje Krevzel instalacije d.o.o. vodilno montažno podjetje za izvajanje strojnih instalacij v šaleško savinjski regiji in med večjimi instalacijskimi podjetji v Sloveniji. Je trdno, okretno podjetje, ki  svoje storitve hitro prilagaja še tako zahtevnemu kupcu ali naročniku. Kvalitetno in strokovno izvaja strojno instalacijska dela na različnih objektih, ki jih gradijo ali obnavljajo investitorji različnih dejavnosti. Podjetje spremlja trende in sledi novostim in razvoju novih materialov in tehnoloških postopkov v stroki z obiski strokovnih sejmov in strokovnih seminarjev, strokovne literature in z informacijami dobaviteljev opreme.

Kontakt

Kmetijska zadruga

V začetku sedemdesetih let je trend združevanja v večja podjetja posegel tudi na področje zadruge, ki se je leta 1971 pridružila trgovskemu podjetju ERA Velenje. Skozi naslednje desetletje se je organizacija večkrat preimenovala in 21.01.1993 bila registrirana kot samostojna organizacija; Kmetijska zadruga Šaleška dolina z.o.o.; s sedežem na Trgu svobode 12 v Šoštanju. Leta 2006 se je zadruga preselila v nov trgovsko poslovni center v Metlečah.

Preberi več

Kontakt

Delovni čas